Priča ove proizvodnje kreće iz malog mjesta u Hercegovini po imenu Prisoje, od kuda je otac, a rodom i ja. Prisoje je mjesto sa strane brda koje je pri suncu, dok je s druge strane brda mjesto Osoje, odnosno mjesto koje je od sunca. Pri spomenu branda „PRI SUNCU“ otac i ja uvijek se sjetimo od kuda smo počeli i do kuda smo stigli, ali i kuda ćemo sve stići. U dobrim i lošim trenucima uvijek te pokreću obitelj, emocije i ljubav, tako je i kod nas. Stoga dragi posjetitelju, kod svakog griza slastice PRI SUNCU sjeti se od kuda si ti krenuo, do kuda si stigao i koje visine možeš doseći kada te pokrene PRI SUNCU kolačić.  U slast!

Kako sam u svoje 24 godine već dosta toga proživjela kako u svijetu slastica tako i izvan njega, podijelit ću s vama svoju priču kako bi shvatili od kud motiv, volja i žar za stvaranjem proizvodnje PRI SUNCU. Od uvijek sam voljela jesti i pripremati slastice što se može i vidjeti po slikama iz mog djetinjstva 😊

Budući sam se 13 godina profesionalno bavila plivanjem nisam imala vremena ni za što osim za učenje i treninge. Nakon završetka matematičke V. gimnazije upisala sam program za slastičarstvo u Kulinarskom institutu KUL IN gdje sam po završetku dobila certifikat za profesionalnu slastičarku te završni ispit položila s najboljim ocjenama u generaciji. To je bio moj prvi korak prema modernom slastičarstvu.

Praksu sam kasnije odrađivala u jednoj poznatoj zagrebačkoj slastičarnici, kao i u jednoj manjoj proizvodnji gdje sam stekla temelj modernog francuskog slastičarstva. Uz to sam završila i mnoge masterclass-ove gledajući i slušajući najbolje svjetske chefove, a kasnije sam radila i kao asistent MOF chefu Guillaume Mabilleau, kao i Johan Martinu.

Sve edukacije, praksu, masterclass-ove i posao sam odrađivala uz studij. Kroz pet godina studiranja na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu, na kojem sam stekla tehnološku podlogu buduće struke, završila sam i računovodstveni tečaj čije znanje primjenjujem sada kao vlasnica i direktor svoje proizvodnje.

Nina Šarić portret

Na ljeto 2017. sam zakoračila u svijet gelata i od tada je u stvari krenula zamisao o prenošenju njihove filozofije o sladoledu na naše područje. U Italiji blizu Milana, u manjem mjestu po imenu Costigliole d’Asti završila sam program za gelato u International Culinary Institute for Foreigners. Profesor Massimo nas je približio njihovoj tradiciji i kulturi sladoleda, te nakon što naučila raditi pravi talijanski gelato te osjetila iskonski okus gelata znala sam da želim to prenijeti i ovdje.

Nina Šarić portret
Proizvodnja
Punoća okusa, jednostavnost izgleda i originalnost novih ideja je ono na što stavljam naglasak kod svojih proizvoda, kako kod torti i kolača tako i kod gelata. Pokretanje proizvodnje i prilagođavanje današnjim uvjetima je proces koji je dugo trajao, no s druge strane sve se odvijalo toliko brzo da u nekim trenucima nisam bila ni svjesna da se to stvarno događa. Presretna sam što s vama mogu podijeliti dio svojeg znanja, talenta, ideje i sunca pod kojim je sve ljepše. Jer uvijek je ljeto kad si PRI SUNCU 😊